Gevuld kapoenengebraad met dragonsaus en aardappelsparretjes

Kooktips
LeFort Tripel Sterk blond bier
Château La Croix Sainte-Anne A.O.P. Bordeaux Supérieur
Melk , Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn en snij de kastanjechampignons in blokjes.
-
Rits de dragonblaadjes van de takjes af.
-
Pers de limoen. Snij de ongeschilde appel in blokjes. Besprenkel met de helft van het limoensap.
-
Snij de wittekool in heel fijne reepjes.
-
Snij de rode bieten in fijne blokjes.
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Bereiding:
-
Doe het kapoenengebraad in een ovenschaal en zet 1 u. 45 min. in de voorverwarmde oven. Overgiet af en toe met het braadvocht.
-
Maak een saus: smelt de boter in een kookpot. Stoof de ui glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en stoof nog 5 min. Voeg de bloem toe en roer goed. Overgiet met de fond en laat de saus kort inkoken.
-
Maak een vinaigrette: meng de rest van het limoensap met de walnotenolie. Kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de appel, de rozijnen, de veldsla, de wittekool en de rode bieten.
-
Bak intussen de aardappelsparretjes goudbruin in de friteuse op 175 °C of in de oven op 220 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Voeg de mosterd, de room, de dragon en de baconreepjes toe aan de saus en warm nog 1 min. op.
-
Begeleidende dranken:
-
Château La Croix Sainte-Anne
-
A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
LeFort Tripel
-
Sterk blond bier
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven