Tagliatelle met scampi's en spinaziecrème

Kooktips
Straffe Hendrik
Benjamin de Chantegrive | A.O.P. Graves
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in lange linten met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de sjalot glazig. Voeg de scampi's toe en laat 3 min. bakken.
-
Voeg de courgettelinten toe en laat ± 3 min. al roerend slinken. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Doe de (diepgevroren) spinazie in dezelfde kookpot en overgiet met de room en de witte wijn. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 3 min. koken op een hevig vuur. Mix tot een gladde crème.
-
Voeg de scampi's en de courgettelinten toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat alles opwarmen en bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Meng de spinaziecrème met scampi's en courgettelinten onder de tagliatelle en verdeel over de borden.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven