Tagliatelle met scampi's en spinaziecrème

Tagliatelle met scampi's en spinaziecrème

Kooktips

Straffe Hendrik

Benjamin de Chantegrive | A.O.P. Graves

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in lange linten met een dunschiller.

  5. Bereiding:
  6. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.

  7. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de sjalot glazig. Voeg de scampi's toe en laat 3 min. bakken.

  8. Voeg de courgettelinten toe en laat ± 3 min. al roerend slinken. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  9. Doe de (diepgevroren) spinazie in dezelfde kookpot en overgiet met de room en de witte wijn. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 3 min. koken op een hevig vuur. Mix tot een gladde crème.

  10. Voeg de scampi's en de courgettelinten toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat alles opwarmen en bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Meng de spinaziecrème met scampi's en courgettelinten onder de tagliatelle en verdeel over de borden.