Pastagratin met chipolata

Kooktips
Château de Vaugelas `Le Prieuré' A.C. Corbières
La Pastorale A.C. Fronsac
Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn. Snij de venkel in blokjes van 1 cm.
-
Snij de mozzarella in fijne schijfjes en bewaar het vocht waarin de kaas zich bevindt (wei).
-
Verhit in een kookpan 1 eetl. olijfolie en voeg de fijngesnipperde ui en knoflook toe. Laat even stoven. Meng er de venkelblokjes onder en laat 2 min. stoven. Roer om met een houten lepel.
-
Voeg de gepelde tomaten, de wei en 1,5 bouillonblokje toe. Kruid met basilicum, peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 30 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Verhit in een braadpan één eetl. olijfolie. Bak de worstjes (diepgevroren worstjes hoeft u niet vooraf te ontdooien) langs beide zijden bruin en laat verder gaar worden gedurende 7 à 10 min. (15 min. voor diepvries). Kruid met peper en zout.
-
Snij de gebakken worstjes in schuine schijfjes van 2 cm.
-
Kook de penne rigate gaar in 5 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Meng de penne onder de (opgewarmde) tomatensaus en laat goed doorwarmen.
-
Verdeel de helft van de penne met saus in een ovenschotel. Schik daarbovenop de gesneden worstjes en verdeel er de rest van de penne over. Leg er de mozzarellakaas op en strooi er de gruyèrekaas over.
-
Plaats in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 15 min.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders