Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bowl

    Kook de basmatirijst 10 min in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  2. Blancheer de sojabonen 4 min in licht gezouten water. Giet af en verfris onder koud water.

  3. Snij de komkommer in schijfjes. Schil de wortel en schaaf in linten met een dunschiller.

  4. Verwijder de wortel van de radijsjes en het groen tot op 1 cm van de radijzen. Was de radijzen grondig en snij in dunne schijfjes.

  5. Schil de avocado en halveer. Verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in dunne plakjes.

  6. Vul een kom met een laagje ijsblokken en zet er een tweede kom bovenop. Snij de tonijnsteak in dobbelstenen en bewaar in de bovenste kom.

  7. Pel de zoete ui en snij in kwarten. Snij elk kwart in reepjes.

  8. Snipper het wit van lente-ui in schuine ringen.

  9. Pel de look en pers fijn. Pel de gember en rasp fijn.

  10. Meng de look en gember met de mayonaise, oestersaus, sojasaus, sesamolie en sriracha.

  11. Voeg bij de tonijnblokjes en roer de zoete ui en lente-ui erdoor.

  12. Serveer de rijst in een bowl. Verdeel de komkommer, wortel, radijzen, sojabonen, avocado en tonijn erop. Besprenkel de groenten met wat sesamolie. Kruid met een snuifje zout.

  13. Werk af met sesamzaad en serveer.