Ajuinsoep met Nazarethbeschuit

4Overige60minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg uien
  • 50 g Spar bakboter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel groentebouillon Piet Huysentruyt
  • 1 kruidentuiltje (Ducros)
  • 1 à 2 eetlepels Oxo (naar smaak en facultatief)
  • 100 g gemalen Nazareth
  • 4 ronde beschuiten
  • paprikapoeder
Recept

1. Pel de uien en snij ze in fijne ringen.
2. Verhit een grote pan en laat een klont boter smelten.
3. Bak de uien op een matig vuur, roer regelmatig om en laat de uien goudbruin kleuren (naargelang de grootte van de pan in meerdere keren bakken).
4. Doe de gebakken ajuin in een grote kookpot. Giet de bouillon erbij en voeg de eetlepel groentebouillon toe.
5. Voeg het kruidentuiltje toe en laat 30 minuten sudderen op een laag vuur. Werk af met de Oxo en kruid bij met peper van de molen.
6. Nazarethbeschuit: warm de ovengrill voor op 180°C. Neem een ovenplaat en leg er een vel bakpapier op. Schik de beschuiten op het bakpapier en schik op elke beschuit een royale portie gemalen Nazarethkaas.
7. Werk af met wat paprikapoeder. Plaats de beschuiten ± 4 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is.
8. Schep de soep in de kommen en leg de kaasbeschuit in het midden. Dien onmiddellijk op.

< naar recepten