Artisjokgazpacho
Ingrediënten
- 4 artisjokken
- 1 ui
- 2 jonge takjes bleekselder
- 1 teentje look
- 1 l kippenbouillon
- 100 g Spar jonge spinazieblaadjes
- ½ komkommer
- 200 ml Boni Selection volle melk
- 1 Boni kruidentuiltje
- 1 citroen
- 3 blaadjes munt
- Boni Selection olijfolie
Recept
- Verwijder de buitenste bladeren van de artisjok tot aan de artisjokbodem. Lepel de ‘pluis’ uit de kern. Snij de artisjok bodem in stukken.
- Pel de ui en look. Snipper alles fijn.
- Trek de draden van de witte selder en snij in grove stukken.
- Verhit wat olijfolie in een kookpot en bak de ui, look en selder glazig.
- Roer de artisjokharten erdoor.
- Blus met kippenbouillon en laat 30 min koken met het kruidentuiltje.
- Voeg de melk en spinazie toe en kook nog 5 min.
- Haal van het vuur, verwijder het kruidentuiltje en mix de soep fijn. Breng op smaak met zwarte peper, zout en citroensap.
- Zet in de koelkast om af te koelen.
- Lepel de zaadjes uit de komkommer en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Serveer de ijskoude gazpacho met blokjes komkommer en een blaadje munt.
- Besprenkel met wat olijfolie.
Delen