Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  2. Hak de uien en lookteentjes fijn. Snij de chorizo in fijne reepjes. Snij de chilipepertjes overlangs door en verwijder de zaadjes. Snij vervolgens in kleine stukjes.

  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een stoofpan en schroei het vlees dicht tot het aan alle kanten goudbruin is. Haal het vlees uit de pan, voeg een scheutje olie toe en bak de chorizo. Haal de chorizo uit de pan en bak de ui, look, specerijen, kruiden en chilipepers in de chorizo-olie tot ze zacht zijn.

  4. Breng alles op smaak met peper en zout. Voeg de balsamicoazijn, tomatenblokjes, ketchup en bruine suiker toe.

  5. Schep het vlees en de chorizoreepjes opnieuw in de pan. Voeg 400 ml water toe en breng aan de kook.

  6. Zet het deksel op de stoofpot en zet gedurende 2 uur in de oven op 120°C.

  7. Controleer het vlees na 2 uur. Voeg de uitgelekte bonen toe. Zet het deksel opnieuw op de pot en zet nog 1 uur in de oven.

  8. Tip: weinig tijd? Gebruik rundgehakt en laat slechts 45 minuten stoven.