Chocoladetegel met amandelschilfers & sinaasappelzeste

Chocoladetegel met amandelschilfers & sinaasappelzeste

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de chocolade au bain-marie smelten.

  2. Week de gelatineblaadjes in koud water. Splits de eieren.

  3. Voeg het sinaasappelsap, de eidooiers, de uitgeknepen gelatineblaadjes, de Mandarine Napoléon en de sinaaszeste toe. Meng alles tot een gladde homogene massa. Zeker niet laten koken!

  4. Voeg de malse boter toe. Zo bekom je een smeuïge massa. Laat afkoelen.

  5. Klop de eiwitten stevig op en meng voorzichtig onder de afgekoelde chocolademassa.

  6. Wrijf de vorm in met een beetje olie. Bekleed met plasticfolie en wrijf de folie ook in met wat olie. Strooi de amandelschilfers over de bodem.

  7. Giet het chocoladebeslag in de vorm en laat een nacht opstijven in de koelkast.

  8. Keer de vorm uit op een schotel en verwijder hem samen met de plasticfolie.

  9. Versier eventueel met fijne julienne van de sinaasappelzeste.