Croque met gehaktballetjes, venkel en walnootpesto

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 85 ml Boni Selection olijfolie
  • ½ ui
  • 1 teentje look
  • 250 g gemengd gehakt
  • 1 el worcestersaus
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 6 sneetjes sneetjes wit brood
  • 2 el Spar boter
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el Boni Selection vloeibare honing
  • 1 venkel
  • 45 g Boni Selection pompoen- en zonnebloempitten, chiazaad en hennepzaad
  • 30 g basilicum
Recept
  1. Gemarineerde venkel: snij de venkel in fijne plakjes. Meng de rijstazijn met de honing en marineer de venkelplakjes erin. Laat minstens 10 min marineren.
  2. Walnootpesto: doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een grove saus. Kruid met een snuifje zeezout.
  3. Pel de ui en snipper ½ fijn. Pel het teentje look en duw door de lookpers. Fruit de ui- en looksnippers aan in een el olijfolie op een matig vuur gedurende 5 tot 10 min tot ze glazig zijn. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Meng het gehakt met de worcestersaus, Parmezaanse kaas en het uimengsel. Kruid met peper en zout.
  5. Vorm met je handen kleine balletjes met een diameter van ± 2 cm.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan op matig vuur en bak de gehaktballetjes in porties. Laat in 10 min bruin en gaar worden.
  7. Rooster de sneden brood in een broodrooster en besmeer elk aan 1 kant met boter.
  8. Bestrijk aan 1 kant met de walnootpesto en leg de gehaktballetjes erop. Garneer dit met de gemarineerde venkel.
  9. Schik er nog een sneetje brood op en herhaal stap 8.
  10. Bedek met een extra sneetje brood.
< naar recepten