Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotjes en teentjes look. Snij de sjalotjes zeer fijn en pers de look. Stoof de ui en look op een matig vuur gedurende 5 minuten.

  2. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe en laat deze gedurende 3 minuten meestoven.

  3. Giet de tomatenpassata erbij. Laat even inkoken.

  4. Open het blik witte bonen, giet het in een zeef. Spoel de bonen af onder koud water, laat goed uitlekken en doe bij de tomatensaus.

  5. Laat alles nog 3 à 4 minuten meebakken. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

  6. Bak het ontbijtspek in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 5 à 10 minuten.

  7. Bak de chipolataworstjes in de pan of mee in de oven.

  8. Zet de metalen serveerringen in een pan met een klontje boter. Bak mooie kleine spiegeleitjes.

  9. Dresseer de tomatensaus met bonen, het spek, de worstjes en het spiegelei samen in kleine afzonderlijke kommetjes. Werk af met een takje verse tijm.