Flan met Pineau des Charentes

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Vet de ovenschotel in met boter en bestrooi hem met bloem. Schik het bladerdeeg erin en druk overal goed aan. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
-
Verwarm de oven voor op 185°C.
-
Bedek met een vel bakpapier en bakparels. Bak 10 min blind in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat wat afkoelen. Verwijder het bakpapier en de bakparels.
-
Splits de eieren. Mix de dooiers met de bloemsuiker tot een ruban.
-
Voeg de maïzena, room en Pineau des Charentes toe en mix opnieuw. Zet apart.
-
Klop de eiwitten op tot wit schuim.
-
Spatel de opgeklopte eiwitten bij het mengsel en giet op het gebakken bladerdeeg.
-
Bak 25 à 30 min in een voorverwarmde oven op 175°C.
-
Check of de flan genoeg gebakken is voordat je hem uit de oven haalt.
-
Laat afkoelen alvorens aan te snijden. De flan is nog lekkerder als hij even in de koelkast heeft gestaan.