Gebakken tonijn met Griekse couscoussalade

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 4 tonijnsteaks
  • 250 g Boni Selection couscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 200 g tapastomaten
  • 70 g Boni Selection zwarte olijven
  • 150 g Boni Selection Griekse yoghurt
  • 10 g lookpasta
  • 1 citroen
  • 10 verse munt
  • ½ potje verse bladpeterselie
  • 150 g fetakaas
  • 2 el Boni Selection Griekse olijfolie
Recept
  1. Breng 500 ml water met het groentebouillonblokje aan de kook.
  2. Giet de kokende groentebouillon over de couscous en laat 10 min zwellen.
  3. Voeg 2 el Griekse olijfolie toe en roer de couscous los met een vork. Laat afkoelen.
  4. Pel de rode ui en snipper in halve ringen. Spoel de ui in een zeef onder koud stromend water om de smaak te verzachten.
  5. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de meeste zaadjes met een koffielepel. Snij het vruchtvlees met schil in fijne blokjes.
  6. Snij de tapastomaten in 4. Snij de zwarte olijven in schijfjes.
  7. Snipper de munt en platte peterselie fijn.
  8. Roer de rode ui, komkommer, tapastomaten, zwarte olijven en groene kruiden onder de couscous. Breng op smaak met zwarte peper en citroensap.
  9. Meng de Griekse yoghurt met de lookpasta. Kruid met zwarte peper, zout en enkele druppels citroensap.
  10. Verhit wat olijfolie in een antikleefpan.
  11. Bak de tonijnsteaks 2 min aan elke kant zodat ze vanbinnen nog mooi rauw zijn.
  12. Serveer de tonijn met de Griekse couscous. Verkruimel de feta erover en lepel er wat Griekse yoghurt bij.

< naar recepten