Gegrilde kip met asperges met romescosaus

Gegrilde kip met asperges met romescosaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus: rooster de tomaten en de rode paprika’s onder de grill. Verwijder het vel en de pitjes en doe het vruchtvlees in een kom.

  2. Rooster de noten in een droge pan.

  3. Snij de korstjes van het brood. Pel de teentjes look en duw ze door de lookpers. Snij het brood in blokjes en bak samen met de looksnippers in olijfolie. Doe deze samen met de noten in een blender. Verwijder de zaadjes van het chilipepertje.

  4. Voeg 4 el olijfolie, het citroensap en de chilipeper toe aan de noten- en broodmengeling. Mix tot een pasta. Voeg de tomaten en rode paprika’s toe en mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout.

  5. Verwijder de houterige uiteinden van de asperges. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en schep goed door elkaar.

  6. Schik op een bakplaat en plaats onder een hete grill tot de asperges beetgaar zijn.

  7. Serveer met de romescosaus en gegrilde kip.