Kip in bouillon met groene asperges PT1H 4 porties 200 g jonge spinazieblaadjes 4 kippendijen Spar boter 1 bos groene asperges 1 l kippenbouillon 2 dl appelsap 2 sjalotten

Kip in bouillon met groene asperges

ba352a2e219c8577a806e941c5dcad6905b080238b84368b6267a895b591641b.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn.

  2. Verwijder het houterige uiteinde van de asperges en schil het onderste deel.

  3. Stoof de sjalotjes zacht in boter. Kruid met peper en zout. Giet de bouillon en het appelsap erbij en breng aan de kook.

  4. Trek het vel van de kippenbillen en gooi het vel weg. Leg de kippenbillen in de kokende bouillon en laat gaar koken.

  5. Haal de kippenbillen uit de bouillon en hou ze warm. Kook de asperges beetgaar. Voeg de kip terug toe.

  6. Roer de spinazieblaadjes erdoor en laat ze slinken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  7. Serveer de kippenbillen met de groenten in de bouillon.