Kabeljauwhaasje met groene kruidenkorst in de oven

Kabeljauwhaasje met groene kruidenkorst in de oven

Allergenen

Vis , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruidenkorst: spoel de verschillende kruiden, zwier goed droog en hak de blaadjes fijn. Meng de malse boter met de gehakte kruiden en het paneermeel in de keukenrobot.

  2. Strijk de kabeljauwhaasjes in met de mosterd en daarop de kruidenmengeling. Zet de kabeljauwhaasjes in een ovenschaal en bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ± 12 minuten.

  3. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook ze gaar. Giet af en laat nog even uitlekken. Stamp fijn met een pureestamper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng er wat melk onder.

  4. Schik de kerstomaatjes in een ovenschaal, overgiet met wat olijfolie en zet gedurende 1 uur in een oven van ± 70°C. Je kan dit perfect op voorhand doen en ze in de olie bewaren.

  5. Witte wijnsaus: pel de sjalotten en snipper fijn. Kook de witte wijn met de sjalotsnippers in tot . Voeg de visfumet, de room en het bouquet garni toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Zeef de saus en monteer met klontjes malse boter. Breng op smaak met peper en zout

  6. Doe de puree in een spuitzak en spuit enkele toefjes op een bord, versier met wat fijngesnipperde bieslook. Schik de vis op het bord en leg er de kerstomaatjes rond. Werk af met de witte wijnsaus.