Schorsenerenstoemp met zalm en kruidenkorst

Schorsenerenstoemp met zalm en kruidenkorst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Trek handschoenen aan en schil de schorseneren met een dunschiller. Leg ze in water met een uitgeperste citroen, zodat ze niet verkleuren.

  2. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af, laat wat drogen op een zacht vuur en stamp fijn.

  3. Snij de schorseneren in stukjes van 3 à 4 cm.

  4. Verhit wat boter in een braadpan en roerbak de schorseneren 2 min.

  5. Blus met de room en 50 ml water. Laat zachtjes sudderen tot de schorseneren gaar zijn en de room wat ingekookt is.

  6. Roer de schorseneren met de room door de aardappelpuree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  7. Snipper de bieslook, 1/2 bosje kervel en de platte peterselie fijn.

  8. Pel de look en sjalot. Mix de look, de sjalot, de groene kruiden, het paneermeel en 60 g zachte boter. Roer de amandelschilfers erdoor

  9. Verwarm de oven voor op 180°C.

  10. Vet een ovenschotel in met wat boter. Schik de zalm erin en bedek de bovenkant van elk haasje met de kruidenkorst.

  11. Zet 10 à 15 min in de voorverwarmde oven.

  12. Serveer de smeuïge puree met het zalmhaasje in kruidenkorst.

  13. Werk af met de overige kervel.