Hoe de barbecue proper houden

Hoe de barbecue proper houden?

Je BBQ en de rooster proper houden zorgt voor jarenlang barbecue-plezier. Hier ontdek je hoe je je rooster reinigt en hoe je voorkomt dat de rooster vuil wordt.

Hoe je barbecue-rooster reinigen?

De grill proper maken is geen leuk werkje, maar als je dit doet als hij nog warm is zal je merken dat het wel veel vlotter gaat. 

  1. Door met een halve citroen over de hete roosters te gaan, krijg je ze in een mum van tijd weer proper. Let wel op dat je jouw vingers niet verbrandt!
  2. Vul een grote bak (je rooster moet erin kunnen) met kokend water. Los er een vaatwastablet in op. Laat je rooster een halfuurtje in het water weken. Haal je rooster eruit en spoel af. Het vet glijdt er zo vanaf. 
  3. Zo ben je klaar om volgende keer de lekkerste barbecuegerechten te grillen.
Bbq rooster proper maken

Hoe voorkom je vet op de kolen?

Als je spek op de barbecue legt zal je merken dat het vet ervan zal beginnen druppen op de hete kolen. Om dit te voorkomen kan je het vet opvangen in een aluminium bakje.

Hoe voorkom je dat het barbecuerooster vuil wordt?

Wil je liever jouw roosters niet vuil maken? Werk dan met een papillot. Het extra voordeel van  een papillot is dat je die op voorhand kan klaarmaken en jezelf zo tijd kan besparen.