Welke olijfolie gebruik ik voor het bakken?

Welke olijfolie gebruik ik voor het bakken?

Olijfolie bevat veel gezonde onverzadigde vetten en vitamine E, dus je kan het gebruiken naar believen! Voor dagelijks in de pan volstaat een pure, geraffineerde olijfolie. Op salades of bij brood smaakt een extra vierge olijfolie van eerste persing met een uitgesproken aroma. Biologisch, Grieks of met speciale smaakjes: Spar verkoopt heel dit (o)lijvige assortiment!

 

Welke olijfolie gebruiken in vinaigrette of als smaakmaker?

  • Voor een krachtig gerecht kies je een fruitige extra vierge olijfolie. 
  • Voor verfijnde bereidingen kies je een mildere extra vierge olijfolie.

Welke olijfolie gebruiken om te bakken of frituren?

  • Gebruik hiervoor een pure, geraffineerde olijfolie met een hoog rookpunt (210 °C). 
  • Pure olijfolie spat ook minder dan extra vierge olijfolie. 
  • Opgelet: gebruik geen extra vierge olijfolie om te frituren. Boven 180 °C vormen zich schadelijke stoffen in extra vierge olijfolie.
Welke olijfolie gebruiken om te bakken of frituren?
Welke olijfolie gebruiken om te bakken of frituren?

Welke olijfolie gebruiken om te braden?

Om te braden kan extra vierge olijfolie gebruikt worden, deze geeft een extra smaak aan het gerecht.

Welke olijfolie gebruiken om brood te bakken?

Om brood te maken kan je zowel pure als extra vierge olijfolie gebruiken. Olijfolie zorgt voor een zacht en vochtig deeg dat goed rijst en lang houdbaar is. Extra vierge olijfolie geeft een karakteristieke smaak aan het brood.