Lamsbrochette met komkommer en yoghurt-kerriesausje PT1H 8 porties 1 lamschouder 4 grote champignons 1 ui 1 venkel 1 kl kerriepoeder 100 g magere yoghurt 1 gele, groene en rode paprika 2 komkommers Spar olijfolie

Lamsbrochette met komkommer en yoghurt-kerriesausje

4f7c4a8762cd92a38bd18e63ce43c6682fa440f43cb6c04648b62c2f1c030830.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de lamschouder in stukken van 3 à 4 cm dikte. (Je kan dit ook aan je Spar beenhouwer vragen.)

  2. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes van 4 cm op 4 cm. Pel de ui en reinig de venkel. Snij beiden in gelijke stukken. Borstel de champignons en snij in partjes.

  3. Maak brochettes van het lamvlees met afwisselend ui, paprika, champignon en venkelstukjes. Kruid met peper en zout.

  4. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes. Breng de komkommer op smaak met olijfolie, peper en zout.

  5. Bak de brochettes in een hete pan met olijfolie.

  6. Meng de yoghurt met het kerriepoeder tot een smeuïge saus.

  7. Dresseer de komkommerblokjes in het midden van het bord. Nappeer de saus er rond. Schik 2 brochettes per persoon op de komkommer.