Lamsbrochettes met orzo en yoghurt

Lamsbrochettes met orzo en yoghurt

Allergenen

Gluten , Lactose , Melk , sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het vlees in blokjes van 2 x 2 cm en doe in een kom. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper, zout en za’atar.

  2. Snij de courgettes met een dunschiller in linten.

  3. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in stukken van 2 x 2 cm. Steek het vlees afwisselend met courgette en paprika op satéstokken.

  4. Verwarm de grill voor.

  5. Pluk de peterselieblaadjes en snipper fijn. Snij de dille fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

  6. Doe de kruiden, pijnboompitten en rozijnen in een serveerschaal. Besprenkel met 2 el olijfolie en kruid met peper en zout.

  7. Kook de orzo beetgaar, giet af en laat uitlekken.

  8. Verwarm de yoghurt met 100 ml kokend water en 1 el olijfolie in dezelfde pot onder voortdurend roeren zodat het niet gaat schiften. Haal van het vuur als de saus warm is.

  9. Gril de brochettes 12 à 15 min en draai regelmatig om.

  10. Schep de pasta door de kruidenmengeling. Serveer met de lamsbrochettes en de yoghurtsaus.