Mosselen met mosselsausje en groentekorfje PT1H 4 porties 2 el Boni Selection mosterd peterselie verse tijm 3 uien 1 el Boni Selection olijfolie 1 wortel citroensap 3 teentjes knoflook 2 tomaten Boni Selection frietjes 4 kg Spar mosselen 150 g Griekse yoghurt 1 komkommer 1 Spar ei 1 bussel selder 1 klontje boter enkele druppels citroensap 1 kl Boni Selection olijfolie 4 blaadjes ijsbergsla mossel

Mosselen met mosselsausje en groentekorfje

67881bb0ef57630e14079971a40344695032c5fda7e95e0e3d7da3552078099e.jpg

Allergenen

Selder , Eieren , Melk , Weekdieren en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen onder koud water. Verwijder de kapotte schelpen.

  2. Pel de uien en snij in plakjes. Pel de teentjes look en snipper fijn. Spoel de selder en snij fijn.

  3. Zet een hoge kookpot op het vuur en laat goed heet worden. Laat de boter smelten. Stoof de ui, look en selder kort aan. Voeg de mosselen toe en kruid met peper, zout en verse tijm.

  4. Zet het deksel op de pot en breng aan de kook. Schud na enkele minuten de pan goed en laat verder koken tot alle mosselen open zijn. Dit duurt ± 8 minuten.

  5. Meng voor het mosselsausje alle ingrediënten bij elkaar. Voeg het mosselvocht toe tot je de gewenste dikte verkrijgt. Kruid met peper en zout.

  6. Groentekorfje: pel de tomaten, snij in 4 en verwijder de pitjes. Snij de tomaten in reepjes. Snij ½ komkommer in julienne. Schil de wortel en snij eveneens in julienne.

  7. Besprenkel de tomatenreepjes en julienne van wortel en komkommer met wat olijfolie en enkele druppels citroensap. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de groenten over de ijsbergsla. Hak de peterselie fijn.

  9. Werk de groentekorfjes af met wat gehakte peterselie.

  10. Serveer met versgebakken frietjes of brood.