Mosselen met mosselsausje en groentekorfje

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 4 kg Spar mosselen
  • 1 klontje boter
  • 3 uien
  • ½ bussel selder
  • 3 teentjes look
  • verse tijm
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 Spar ei
  • 2 eetlepels Boni Selection mosterd
  • 1 eetlepel Boni Selection olijfolie
  • enkele druppels citroensap
  • kookvocht van de mosselen
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 wortel
  • ½ koffielepel Boni Selection olijfolie
  • citroensap
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • peterselie
  • Boni Selection frietjes
Recept

1. Spoel de mosselen onder koud water. Verwijder de kapotte schelpen.
2. Pel de uien en snij in plakjes. Pel de teentjes look en snipper fijn. Spoel de selder en snij fijn.
3. Zet een hoge kookpot op het vuur en laat goed heet worden. Laat de boter smelten. Stoof de ui, look en selder kort aan. Voeg de mosselen toe en kruid met peper, zout en verse tijm.
4. Zet het deksel op de pot en breng aan de kook. Schud na enkele minuten de pan goed en laat verder koken tot alle mosselen open zijn. Dit duurt ± 8 minuten.
5. Meng voor het mosselsausje alle ingrediënten bij elkaar. Voeg het mosselvocht toe tot je de gewenste dikte verkrijgt. Kruid met peper en zout.
6. Groentekorfje: pel de tomaten, snij in 4 en verwijder de pitjes. Snij de tomaten in reepjes. Snij ½ komkommer in julienne. Schil de wortel en snij eveneens in julienne.
7. Besprenkel de tomatenreepjes en julienne van wortel en komkommer met wat olijfolie en enkele druppels citroensap. Kruid met peper en zout.
8. Verdeel de groenten over de ijsbergsla. Hak de peterselie fijn.
9. Werk de groentekorfjes af met wat gehakte peterselie.
10. Serveer met versgebakken frietjes of brood.

< naar recepten