Mosselen met saffraansaus

12Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 1 000 g Spar mosselen imperial
  • 1 zakje Spar mosselgroenten
  • Boni Selection olijfolie
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 2 sjalotten
  • 1 rode paprika
  • ½ l mosselvocht
  • 2,5 dl Boni room (40% VG)
  • toefjes peterselie
Recept

1. Reinig de mosselen en haal de kapotte schelpen eruit.
2. Stoof de mosselgroenten aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg de mosselen toe en kook in 7 à 8 minuten gaar met het deksel op de pot. Schud de mosselen op en check of alle schelpen open zijn.
3. Haal de mosselen uit de schelpen.
4. Zeef het mosselvocht en laat het inkoken met het saffraanpoeder en de room tot 1/3. Proef en kruid indien nodig bij.
5. Pel de sjalotten en snipper fijn. Snij de paprika eveneens fijn. Stoof beide mee aan in de saffraansaus.
6. Vul de kommetjes met de mosselen. Overgiet met de saffraansaus. Werk af met een toefje peterselie.

< naar recepten