Melk , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de korst van de Parmezaanse kaas en bewaar. Rasp de rest fijn.
-
Pel de ui en look en snipper alles fijn.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verhit een beetje arachideolie in een bakpan. Bak het lamsgehakt rul. Roer de ui- en looksnippers erdoor. Voeg de paprika toe en roerbak 1 min.
-
Laat de oregano, komijn en kaneel kort meebakken en blus met de rode wijn. Laat ½ verdampen.
-
Bevochtig met de tomatenstukjes, passata en water en voeg het rundsbouillonblokje en de korst van de Parmezaanse kaas toe.
-
Laat min. 30 min sudderen zonder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verwijder de steelaanzet van de aubergine. Verwijder de uiteindes van de courgette. Snij beide in schijven van 1,5 cm. Bestrooi met zout en laat 10 min trekken in een vergiet.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Spoel de groenteschijven af en leg naast elkaar op een bakplaat. Dep wat droog en laat 20 min garen in de oven.
-
Smelt de boter in een kookpot. Roer de bloem erdoor.
-
Blus langzaam met de melk. Roer goed met een klopper om klonters te vermijden. Laat 2 min al roerend koken.
-
Haal even van het vuur en roer er ⅔ gemalen Parmezaanse kaas door. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Verwijder de korst van de Parmezaanse kaas uit de lamsragout.
-
Verdeel van de lamsragout over een ovenschotel. Verdeel ½ van de courgette- en aubergineschijfjes erover. Herhaal deze stap. Eindig met de overige lamsragout. Werk de ovenschotel af met de kaassaus.
-
Bestrooi met de overige gemalen kaas.
-
Bak 30 min in de voorverwarmde oven.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven