Oosters geroosterde kip met pastinaak, wortel en savooikool

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 2 kleine sjalotjes
  • 4 grote wortelen
  • 600 g pastinaak
  • ½ de groene kool
  • 1 el Spar geroosterde sesamzaadjes
  • 1 citroen
  • arachideolie
  • 2 el Spar boter
  • 3 teentjes look
  • 1 klein blik Boni gepelde tomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 cm verse gember
  • 1 kl komijnpoeder
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de savooikool in fijne reepjes.
  3. Schil de wortels en pastinaken. Snij ze in korte dikke frieten.
  4. Pel de sjalotten en snij in plakjes.
  5. Meng de kip met de sjalotten, wortels en pastinaken in een schaal. Besprenkel met arachideolie en rasp zeste van citroen erover. Kruid royaal met peper en zout.
  6. Giet 1 el arachideolie in een grote braadslee en kruid met peper en zout. Zet in de oven om voor te verwarmen.
  7. Verspreid de sjalotten, wortels en pastinaak over de braadslee en schik de kip erbovenop.
  8. Zet 15 min in de oven. Schep de groenten om, leg de kip met de velkant naar boven en zet nog 20 min terug in de oven.
  9. Tomatensaus: pel de look en snij fijn. Roerbak in boter en voeg de gepelde tomaten, laurier en komijn toe. Schil de gember en rasp erover. Kruid met peper en zout en laat 15 min doorkoken.
  10. Verwijder de laurierblaadjes, pureer de saus en hou warm.
  11. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan en strooi samen met de savooikool over de kipschotel.
  12. Zet nog 10 min in de oven tot de kip gaar is.
  13. Serveer met de tomatensaus.
< naar recepten