Panzanella

1c80df498f752fcbf756322f1ddeb5d18b734f29828f8f7ebab3455959adc8b9.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de korsten van het brood en snij in dobbelstenen. Week de broodstukken in koud water. Knijp na een paar minuten het water uit het geweekte brood en zet het brood opzij.

  2. Spoel de tomaten, verwijder het hart en snij in partjes.

  3. Schil de komkommer en snij in de lengte middendoor. Verwijder de zaadlijsten en snij in stukken.

  4. Pel de rode ui en snij middendoor. Snij vervolgens in zeer fijne halve ringen.

  5. Meng de tomaten, komkommer en ui onder de stukjes brood. Voeg de kappertjes toe.

  6. Snij de ontpitte olijven in ringen. Laat de ansjovis uitlekken.

  7. Spoel de peterselie en pluk de blaadjes.

  8. Voeg de olijven, ansjovis en bladpeterselie toe aan de rest van de ingrediënten. Je kan dit nu mengen ofwel mooi schikken in aparte kommetjes.

  9. Werk de panzanella af met een ruime scheut fijne olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.