Rabarbertaart PT1H 6 porties 20 cl Boni Selection room (40% snuifje zout 1 zakje vanillesuiker 30 g suiker 220 g bloem 10 g verse gist 5 cl Boni Selection melk 3 takjes jonge takjes rabarber 80 g Spar boter 3 Spar eieren 1 Spar ei bloemsuiker
Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: giet de lauwe melk in een kom en los de gist erin op.

  2. Voeg achtereenvolgens de boter, de bloem, de suiker, het zout en de volledige eieren toe. Meng tot je een homogeen deeg bekomt.

  3. Laat het gedurende 1 u rijzen.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Rol het deeg uit met een deegrol tot 4 mm dikte.

  6. Boter de taartvorm in en leg het deeg erin. Druk het deeg aan en snij het teveel aan de randen af met een mesje.

  7. Prik het deeg in met een vork.

  8. Vulling: pel de rabarberstengels en snij in gelijke stukjes. Bedek de bodem van de taart met de stukjes rabarber.

  9. Meng de room met het ei en de vanillesuiker. Klop los.

  10. Giet het eimengsel over de rabarber.

  11. Zet gedurende 30 min in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en uit de bakvorm.

  13. Laat afkoelen en werk de boordjes af met wat poedersuiker.