Rolmops met zoetzure radijsjes en mosterdplattekaas op pumpernickelbrood

813f932f75e6c6c74cddd96be6d54cab6de41cc3964f483970fee3fafb597615.jpg

Allergenen

Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. De dag voordien

    Snij het groen van de radijsjes, spoel ze en hou enkele radijsjes apart. Snij de rest van de radijsjes in 4. Kook de suiker, de frambozenazijn, het water en een snuifje zout op en giet dit heet over de radijsjes. Zet in de koelkast en laat ze gedurende minstens 1 nacht trekken. De radijsjes zijn egaal roze en zoetzuur geworden.

  2. ’s Anderendaags

    Meng de mosterd en honing met de plattekaas. Kruid met peper en zout. Pluk de dille, snij fijn en meng onder de plattekaas.

  3. Haal de rolmopsen uit de bokaal, snij in kleinere stukken en dep droog op keukenpapier.

  4. Snij de radijsjes die je apart hebt gehouden in fijne schijfjes.

  5. Smeer een dikke laag mosterdplattekaas op het pumpernickelbrood.

  6. Schik de rolmops erop en werk af met de 2 soorten radijsjes en wat roze peperbollen. Snij de tuinkers af en schik naast de toast. Snij de citroen in 2 en vervolgens in fijne plakjes en serveer enkele plakjes citroen op het bord.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit