Sandwich met coeur de boeuf, mozzarella, pesto en groene asperges + gebakken kabeljauw PT1H 4 porties 1 bosje basilicum takje platte peterselie 1 el balsamicoazijn 2 pakjes Spar mozzarella 1 bussel groene aspergepunten 75 ml Boni Selection Griekse olijfolie (pesto) 100 g Spar rucola 1 citroen 30 g Parmezaanse kaas 800 g kabeljauwfilet 2 coeur de boeuf tomaten 2 el Boni olijfolie 30 g basilicum 1 el Boni vloeibare honing 1 teentje knoflook 2 el pijnboompitten

Sandwich met coeur de boeuf, mozzarella, pesto en groene asperges + gebakken kabeljauw

7816bc714165b2a3b687416b6e7a2f5894ad9339bbba29da24287eeb3c17abb0.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pesto: pluk de basilicumblaadjes. Rooster de pijnboompitten in een hete koekenpan. Pel het teentje look. Doe de look, basilicum, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Voeg beetje bij beetje de olie toe tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Dressing: pers de citroen uit en doe dit sap samen met de olijfolie, balsamicoazijn en honing in een potje of dressingshaker. Schud het mengsel goed door elkaar. Voeg peper en zout naar eigen smaak toe.

  3. Snij de eindjes van de aspergetips en halveer de asperges. Blancheer ze 2 à 3 minuten in kokend water. Giet af en zet opzij.

  4. Snij de tomaten en de mozzarella in plakken en halveer ze.

  5. Schik de tomaten, mozzarella, asperges en pesto in laagjes op elkaar met af en toe een blaadje basilicum op een bord. Besprenkel met de dressing.

  6. Marineer de kabeljauw heel eventjes in een weinig olijfolie met citroensap, peper en zout. Doe een scheutje olie in een pan en haal de stukken kabeljauw uit de marinade. Laat de vis mooi kleuren. Snij in porties. Versier met een takje platte peterselie.

  7. Serveer de gebakken vis met rucola en de sandwich.

  8. Tip: je kan de pesto afgesloten, met een laagje olie erop, 1 week bewaren in de koelkast.