Mango

Mango

De mango brengt de zomer in huis. Hij wordt niet voor niets de ‘koning der tropische vruchten’ genoemd. Met zijn kleur, geur en smaak tovert deze steenvrucht elk gerecht om tot een tropisch feest!

  • Bij Spar vind je vooral de mangovariëteit Kent. Die heeft een zachte structuur, een mooie rode blos en sappig, oranje vruchtvlees. De vrucht ligt bijna elke maand in onze winkelrekken. 
  • Om te weten of je een goed exemplaar te pakken hebt, duw je zachtjes op de mango. Geeft hij lichtjes mee? Dan heb je een rijpe vrucht te pakken.
  • Laat je vooral niet leiden door de kleur: groene mango’s kunnen perfect rijp zijn. 
Smaak.png

Smaak van mango

De mango heeft een frisse, zoete en exotische smaak. Hij gaat heerlijk samen met kip, kokos, koriander, gerookt vlees en nog veel meer.

Voedingswaarde.png

Voedingswaarde van mango

Het oranje kleurtje van mango verraadt de aanwezigheid van bètacaroteen, een stof die ons lichaam omzet in vitamine A. Daarnaast bevat mango veel vitamine B6, C en E.

Bewaren.png

Mango's bewaren

Bewaar mango’s niet in de koelkast maar op kamertemperatuur. Je kan ze drie tot vier dagen bijhouden. Verwerk je ze tot coulis of in sorbet, dan kan je ze invriezen en er nog langer van genieten.

Weetjes.png

Weetjes over mango's

Als je wil nagaan of een mango rijp is, let je beter op de geur dan op de kleur. Je weet dat een mango eetklaar is als hij pittig ruikt.

Mango's snijden & schoonmaken

De mango is heerlijk op zichzelf. Je kan de vrucht natuurlijk ook verwerken in allerlei gerechtjes: salades, sauzen, sorbets … het kan allemaal!

  1. Snij de mango langs de pit doormidden.
  2. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. Duw op de schil om de blokjes los te snijden.

Ken je deze manier om mango te snijden al?

  1. Snij de mango met schil in schijfjes.
  2. Duw elk schijfje langs de rand van een glas. Zo valt de schil buiten het glas en het vruchtvlees erin.
Mango's snijden & schoonmaken