Nectarine

Nectarine

De nectarine wordt vaak verward met de perzik. Niet verwonderlijk: op de schil na is er bijna geen enkel verschil. Al heeft de aaibare nectarine enkele specifieke troeven!

  • Bij Spar vind je nectarines vanaf half mei. Het seizoen loopt tot september. We halen ze bij familiebedrijven uit Zuid-Frankrijk en Spanje. 
  • Eens ze geblutst zijn, rotten nectarines snel. Let er dus op dat je gave exemplaren koopt. 
  • Een gezonde nectarine is stevig en heeft een gladde, glanzende schil. Voor sommigen is die een pak aangenamer dan de harige schil van de perzik.
Smaak.png

Smaak van nectarines

Nectarines zijn lekker sappig en zoet. Ze zijn heerlijk uit het vuistje als tussendoortje. Wil je verrassend uit de hoek komen? Combineer nectarines dan zeker eens met rozemarijn.

Voedingswaarde.png

Voedingswaarde van nectarines

De vrucht bevat veel kalium, vitamine C en een heleboel antioxidanten, die ons lichaam omzet in vitamine A.

Bewaren.png

Nectarines bewaren

De nectarine blijft één tot drie dagen goed wanneer je ze in de koelkast bewaart. Haal ze even voordat je ze wil eten uit, dan is ze nog sappiger en smaakvoller. Pas op: één zachte plek en de nectarine zal beginnen rotten.

Weetjes.png

Weetjes over nectarines

Je kan de nectarine het jongere zusje noemen van de perzik. Niet alleen is ze steviger en heeft ze een gladdere schil, ze is ook letterlijk een nakomeling van de perzik – ontstaan als spontane mutatie.