Platerina

Platerina

De platerina of platte nectarine is een zoete steenvrucht met een opvallende, platte vorm en gladde schil. De smaak lijkt op die van de nectarine, maar de platerina is nog zoeter.

  • De platerina’s die je vindt in je Spar zijn afkomstig uit de regio Murcia in het zuidoosten van Spanje.
Smaak.png

Smaak van platerina's

Platerina’s zijn sappig en zoet. De gladde schil is eetbaar en het gele vruchtvlees is lekker stevig. Ideaal als tussendoortje uit het vuistje.

Voedingswaarde.png

Voedingswaarde van platerina’s

Deze steenvrucht bevat veel vitamine C, wat bijdraagt aan de normale werking van je immuunsysteem. Daarnaast zijn ze ook rijk aan vitamine B3, C, E en kalium.

Bewaren.png

Platerina’s bewaren

Zijn de vruchten nog niet volledig rijp? Laat ze verder rijpen in de fruitschaal tot ze zachter worden en lekker gaan ruiken. Rijpe platerina’s bewaar je in de koelkast, al eet je ze beter zo snel mogelijk op.

Weetjes.png

Weetjes over platerina’s

De platerina’s bij Spar komen uit de Spaanse regio Murcia. Omdat ze lekker lang van de zon kunnen genieten, maken de vruchten veel natuurlijke suikers aan en smaken ze heerlijk zoet.

Platerina’s klaarmaken

Platerina’s eet je makkelijk uit het vuistje, gewoon met schil. Maar je kan ze ook perfect gebruiken als alternatief voor perziken of nectarines in (fruit)salades of andere gerechten.

Snijden & schoonmaken

  1. Was de platerina.
  2. Je kan de platerina schillen, maar dat hoeft zeker niet.
  3. Verwijder de pit.
Platerina klaarmaken