Witte bonen in tomatensaus, krokant spek en gepocheerd ei

1a4973914b3c6579cf5b37b7fcc8679210b3cfffdeb25d4d5ad4beba2f762ce2.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Droog het spek krokant in de oven.

  2. Breng 2 liter water samen met de azijn aan de kook. Breek de eieren in aparte kommetjes. Roer met een garde het water rond zodat een draaikolk ontstaat; hou het water tegen het kookpunt aan. Laat 1 ei in het water glijden en laat zachtjes pruttelen tot het eiwit goed gestold is. Haal het gepocheerde ei met behulp van een schuimspaan uit het water. Laat het uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit proces tot alle eieren gepocheerd zijn.

  3. Snipper de salieblaadjes fijn. Verwarm de bonen met de saliesnippers.

  4. Serveer de bonen met krokante plakken spek, gepocheerde eieren en toast.