Zalmtartaar met avocado, granaatappel, rammenas en dilleolie PT30M 4 porties currypoeder olijfolie 1 koffielepel citroenzeste wittewijnazijn 1 grote bos verse dille gemengde slasoorten of verse kruiden van het seizoen 200 ml zonnebloemolie fleur de sel 6 sneden Spar Noorse gerookte zalm vers bieslook 1 granaatappel 1 kleine rode ui 2 rammenas 1 avocado

Zalmtartaar met avocado, granaatappel, rammenas en dilleolie

4b60580636d56e30f3336498f8b0bf68a6741351a6f38ff732e8c0aeddbb0e32.jpg

Allergenen

Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dilleolie: pluk de dille, giet er kokend water over en leg meteen daarna in koud water. Dep de dille droog en maal fijn in de blender of keukenmachine. Giet de zonnebloemolie erbij en voeg een beetje citroenzeste en zout naar smaak toe. Giet het mengsel door een fijne zeef en bewaar in een propere, goed afsluitbare glazen fles.

  2. Pel de rode ui en snipper fijn. Snij de granaatappel in 2 en klop de pitjes eruit. Pel de avocado en snij in Verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de bieslook en dille fijn.

  3. Snij de gerookte zalm in tartaar. Meng met de bieslook, een beetje citroenzeste en fijngesnipperde ui. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Borstel de rammenassen schoon onder de kraan en snij 1 ervan in heel dunne reepjes. Snij de reepjes in blokjes. Kook ze net gaar in water met wat zout en een snuifje kerriepoeder. Giet af en breng op smaak met olijfolie en witte wijnazijn.

  5. Meng de avocado met een beetje citroenzeste, wat dille, een scheutje olijfolie en een paar druppels witte wijnazijn. Kruid naar smaak met peper en zout. Snij de andere rammenas in dunne plakjes en leg ze kort in ijswater (water met ijsblokjes).

  6. Meng alle ingrediënten mooi in een groot glas en werk af met de dilleolie en een beetje fleur de sel. Versier met takjes bieslook en dille.