Crispy rijstburgers met zalmtartaar

Crispy rijstburgers met zalmtartaar

Allergenen

Vis , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Rijstburgers:

  spoel de rijst 2 à 3 keer tot het spoelwater helder kleurt. Verhit 1 el sesamolie (1 el) in een kookpot. Bak de rijst al roerend glazig. Blus met 375 ml water en laat 15 min onder deksel sudderen tot al het water is opgenomen door de rijst.

 2. Klop de suiker door de rijstazijn met een klopper. Haal de rijst na gaartijd van het vuur en roer de rijstazijn erdoor.

 3. Stort uit op een bakplaat met bakpapier. Vorm tot een rechthoek van 15 x 20 cm, 2 cm dik. Dek af met plasticfolie en laat 1 nacht opstijven in de koelkast.

 4. Zalmtartaar:

  snij de zalmhaasjes in fijne blokjes. Snipper de koriander fijn. Meng de sesamolie (2 el), ketjap manis, sriracha, limoensap, zure room en koriander erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

 5. Wasabicrème:

  pel de avocado en verwijder de pit. Mix het vruchtvlees met de wasabipasta tot een smeuïge crème. Kruid met zout en bewaar in een spuitzak.

 6. Afwerking:

  was de radijsjes grondig. Verwijder de wortel en snij het groen tot op 1 cm van elke radijs. Snij de radijsjes in dunne plakjes en leg in ijswater.

 7. Snij de opgesteven rijst in stukken van 6 x 3 cm en wentel elk stuk door de maïzena. Verhit arachideolie in een antikleefpan en bak de rijstburgers goudbruin aan beide zijden. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

 8. Werk af met de zalmtartaar. Leg wat schijfjes radijs erbij en spuit de wasabicrème erin. Serveer met blaadjes koriander.