Zelf vleesbouillon maken PT2H 8 porties 10 takjes verse rozemarijn 4 blaadjes laurier 1 stengel prei 1 bol knoflook Spar olijfolie 1 kg rundschenkel 2 pruimtomaten 2 wortelen 4 stengels selder 1 el zwarte peperbollen 5 jeneverbessen 3 uien 10 takjes verse tijm

Zelf vleesbouillon maken

16986f6b7913b6c1f22ed03583b42521b5cc18c038ddc5a3e8500043c8ab8477.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Plet de peperkorrels in een vijzel of met de bodem van een zware pan.

  2. Snij de wortels, selderstengels en prei in grove stukken.

  3. Verhit een scheut olijfolie in een ruime hoge soeppan. Bak hierin de rundschenkels goudbruin aan beide zijden. Voeg de ongeschilde uien en de bol look erbij samen met de wortels, selder en prei. Overgiet met 4 liter koud water.

  4. Snij de tomaten in stukken en voeg bij de soep samen met de geplette peper, jeneverbessen, laurier, tijm en rozemarijn.

  5. Breng aan de kook en draai het vuur dan op een laag pitje. Schuim regelmatig af. Laat 3 à 4 uur trekken tot het vlees in draadjes uit elkaar valt.

  6. Zeef de bouillon door een fijne zeef of neteldoek.

  7. Klaar voor gebruik of invriezen.