Klassieke vleesbouillon

10Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 150 g soepvlees
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 stengel bleekselder
  • 5 takjes verse tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 5 takjes peterselie met stengel
  • 5 gekneusde peperkorrels
  • 2 l water
Recept

1. Snij wortel, prei, bleekselder, ui en look grof. Leg ze met het soepvlees, de peterselie, laurier, peperkorrels en tijm in een ovenschotel.
2. Smeer de tomatenpuree over de groenten en het vlees.
3. Bak ± 30 à 45 min in de oven op 200°C, tot de groenten en het vlees goed bruin gebakken zijn.
4. Doe de gebakken groenten en het vlees in een grote soepkom.
5. Overgiet met 2 l koud water. Laat ± 1 u 30 min zachtjes koken.
6. Haal geregeld het schuim van de bouillon met een schuimspaan.
7. Giet de bouillon door een zeef.
8. Kruid de bouillon met peper en zout.

Tip: gooi het soepvlees niet weg. Meng het met een beetje mayonaise voor op de boterham of maak er een lekkere quiche of omelet mee.

< naar recepten