Selder. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij wortel, prei, bleekselder, ui en look grof. Leg ze met het soepvlees, de peterselie, laurier, peperkorrels en tijm in een ovenschotel.
-
Smeer de tomatenpuree over de groenten en het vlees.
-
Bak ± 30 à 45 min in de oven op 200°C, tot de groenten en het vlees goed bruin gebakken zijn.
-
Doe de gebakken groenten en het vlees in een grote soepkom.
-
Overgiet met 2 l koud water. Laat ± 1 u 30 min zachtjes koken.
-
Haal geregeld het schuim van de bouillon met een schuimspaan.
-
Giet de bouillon door een zeef.
-
Kruid de bouillon met peper en zout.
-
Tip: gooi het soepvlees niet weg. Meng het met een beetje mayonaise voor op de boterham of maak er een lekkere quiche of omelet mee.