Zoete aardappelblini’s met 3 toppings

Zoete aardappelblini’s met 3 toppings

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.

  2. Laat garen in weinig water en 1 el olijfolie.

  3. Giet het resterende vocht weg en prak tot een puree.

  4. Meng het ei, de bloem, ricotta en Parmezaanse kaas onder de puree.

  5. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Verhit een bodem arachideolie in een antikleefpan en schep een paar el zoete aardappelbeslag in de hete olie.

  7. Keer de blini na een paar minuten om en laat de andere kant bakken.Toppings:

  8. zure room - half zongedroogde tomaat - Italiaanse charcuterie

  9. kruidenkaas - gerookte heilbot - takje groen

  10. geitenkaas - stukjes peer - abrikozenconfituur