Spar soepgroenten van Greenyard Fresh

Spar soepgroenten van Greenyard Fresh uit Sint-Katelijne-Waver

Het is niet omdat je verse soep wil maken, dat je ook zelf alle groenten moet wassen en snijden. Met onze zakjes soepgroenten tover je in geen tijd verse én overheerlijke soep op tafel. Op bezoek bij Greenyard Fresh in Sint-Katelijne-Waver konden we zien hoe snel die vers geoogste groenten in zakjes tot bij Spar geraken. Straks ook in jouw soeppot?

Versheid op nummer 1!

Onze Spar aankoper Thierry Favier geeft dagelijks zijn bestelling soepgroenten door aan Greenyard Fresh. “Tegen 11 uur ’s morgens stuur ik mijn bestelling door. Dat doe ik dagelijks zodat we de versheid van onze groenten kunnen garanderen. De bestelling wordt nog dezelfde dag klaargemaakt en de volgende morgen geleverd in ons distributiecentrum in Mechelen. Van daaruit vertrekken de groenten naar de verschillende Spar-winkels.”

Door kort op de bal te spelen, geraken de soepgroenten supervers in onze rekken
Pompoen in stukken snijden
Selder in stukken snijden

“Elke dag komen grote kisten verse groenten aan bij Greenyard Fresh, rechtstreeks van het veld. Zij versnijden, wassen, drogen en verpakken de groenten voor ons. We werken zoveel mogelijk met Belgische groenten. En we proberen ook zo goed mogelijk de seizoenen te volgen.”

Met de Spar soepgroenten koop je lokaal én seizoensgebonden
Fijngesneden selder
Fijngesneden wortel
Groenten worden gewassen

Snijden, wassen en drogen

“De Spar juliennegroenten zijn een mengeling van ui, selder, wortel en prei. Het groen en de kleine worteltjes worden van de prei gesneden. Vervolgens wordt hij fijngesneden. De ingrediënten worden tweemaal gewassen in natuurlijk gekoeld water. Het water wordt voorzien van een stroming, om de producten goed te wassen en een goede doorstroom te creëren in het productieproces.”

Groentenmix
Groenten worden drooggezwierd
Verpakte groenten

“Voor ze de selder fijnsnijden en wassen, snijden ze eerst de voet eraf. Ook de wortelen worden gesneden en gewassen. De groenten worden drooggezwierd in een droogtrommel en via de transportband naar de verpakkingsmachine gevoerd.”

“In de winter - tot maart - hebben we ook pompoen in ons assortiment soepgroenten. We werken met muskaatpompoenen, ideaal om soep mee te maken. Die worden in stukken gesneden en geschild. Klaar voor gebruik!”

De groenten zijn gesneden en vermengd, zodat je er thuis meteen mee aan de slag kan!