Griekse salade Spar

Superverse Spar salades

Spar tilt de lunch naar een hoger niveau. We vernieuwden het recept van een aantal van onze salades en bieden sinds kort twee nieuwe varianten aan. De uitgelezen gelegenheid om binnen te springen bij Grains Noirs: de fabrikant die waakt over de versheid en kwaliteit van onze Spar salades.

De productie van onze kant-en-klare salades laten we met een gerust hart over aan het Brusselse Grains Noirs. Al sinds 1992 produceert dit bedrijf fingerfood, sandwiches en zakouskis of minipasteitjes. Met verloop van tijd volgden salades en andere versproducten.

Kerstomaten in bak

Vandaag is Grains Noirs een gevestigde waarde in de wereld van verse producten zonder toegevoegde bewaarmiddelen of kleurstoffen. Verder werkt het bedrijf zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers, dat komt het eindproduct alleen maar ten goede!

Ieder ochtend opnieuw maken de medewerkers met grote zorg uw dagvers slaatje.
Doorgesneden hardgekookte eitjes
Salade Spar met komkommer en dressing
Walnoot leggen in salade

Kraakverse slaatjes

De verschillende lokale leveranciers komen de verse producten ’s ochtends vroeg al leveren. Tegen halfacht liggen de ingrediënten klaar om de salades samen te stellen en gaat de eerste ploeg aan het werk. De salades worden samengesteld volgens een lopende bandsysteem: elke medewerker legt een vers ingrediënt in het schaaltje tot de salade volledig is. Nadien krijgt elke salade nog een etiket met alle informatie die belangrijk is voor de klant.

Goed gevuld en nauwkeurig gewogen

Dankzij ervaring weten de medewerkers perfect uit het hoofd hoeveel er van elk ingrediënt thuishoort in elke salade. Ze weten hoeveel stukjes kaas ze moeten tellen, hoeveel gram garnalen ze moeten afwegen …

Daarnaast controleren ze regelmatig of de salades goed gevuld zijn en het gewenste gewicht hebben. Er worden elke dag verse salades samengesteld, behalve op zaterdag. Zo zijn de producten steeds supervers wanneer ze aankomen in ons magazijn in Mechelen. Van daaruit vertrekken ze dezelfde dag nog naar jouw Spar.

Slaatje op lopende band
Proef de twee nieuwe salades en ontdek de vernieuwde recepten van de bestaande slaatjes.

Twee nieuwe salades

Grains Noirs ontwikkelde twee nieuwe telgen voor Spar: de caesarsalade en de club salade. Daarnaast verbeterden ze de recepten van de salade op Griekse wijze, geitenkaas en spek, zalm belle-vue, noordzeegarnalen en perzik-tonijn.

Wist je trouwens dat alle salades Nutri-Score A of B hebben? Enkel de salade met gneitenkaas en spek heeft Nutri-Score C.

Sparsalade caesar