Aardappelsalade met kiprollade, rucola en tomatendressing

Aardappelsalade met kiprollade, rucola en tomatendressing

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Spoel de krieltjes. Verdeel de krieltjes en ongepelde teentjes look over een vuurvaste schotel. Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en het sap van ½ citroen.

  3. Bak de krieltjes in ± 45 à 50 min gaar in de voorverwarmde oven.

  4. Laat de krieltjes afkoelen en knijp de gare look uit hun pel. Meng de look onder de krieltjes.

  5. Rol elke kipfilet in 2 sneetjes Gandaham.

  6. Bak de kip goudbruin in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats een deksel op de pan en laat de kip verder garen.

  7. Laat de kip afkoelen en snij in dikke plakken.

  8. Meng de yoghurt met de tomatentapenade en 1 el olijfolie.

  9. Vul een bowl met de gebakken aardappelen, rucola en 1 kipfilet in stukken gesneden.

  10. Werk de salade af met de tomatendressing en een takje verse basilicum.