Krokante aardappellamellen met slaatje en kiprollade

4Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg Spar Nicola-aardappelen
  • 125 g eendenvet
  • 1 kl zeezout
  • 1 kl zwarte peper
  • ½ kl droge oregano
  • 1 el verse oreganoblaadjes
  • 4 kippenfilets
  • 1 bol Spar mozzarella
  • 20 sneetjes Spar gerookt spek
  • 4 el Boni Selection rode pesto
  • Spar jonge slablaadjes
  • Boni Selection olijfolie
Recept
  1. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Spoel de ongeschilde aardappelen.
  4. Schil de aardappelen en snij in dunne schijfjes.
  5. Hak de verse oregano fijn en meng met zeezout, peper en gedroogde oregano.
  6. Meng het eendenvet op kamertemperatuur onder de schijfjes aardappelen.
  7. Vul de ovenschaal met de schijfjes aardappel. Zet de aardappelschijfjes rechtop.
  8. Strooi de kruiden over de aardappelschotel.
  9. Bak de aardappelschotel gaar, krokant en goudbruin in de voorverwarmde oven in ± 1 u. Bak desnoods iets langer tot de aardappelen gaar zijn.
  10. Snij de kipfilets open tot een lap. Kruid met peper en zout.
  11. Besmeer elke kipfilet met 1 el rode pesto.
  12. Snij de mozzarella in blokjes en verdeel over de kipfilets.
  13. Vouw de kipfilets dicht.
  14. Leg 5 sneetjes spek overlappend op elkaar. Leg de gevulde kipfilet op het spek en plooi de sneetjes spek over de kip.
  15. Besprenkel een ovenschaal met wat olijfolie en leg de rolletjes in de ovenschaal.
  16. Kruid de rolletjes kipfilet met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  17. Bak in de oven op 190°C tot de kipfilets goudbruin en gaar zijn in ± 35 min.
  18. Serveer de aardappellamellen met de gebakken rolletjes kipfilet en een slaatje.

< naar recepten