Krokante kerriekip en appelslaatje

4Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediënten
  • 400 g kipfilet
  • kerriepoeder
  • 1 Spar ei
  • het hart van een kropsla
  • 2 Pink Lady appelen
  • honing-mosterdvinaigrette (koeling)
  • 12 krielaardappeltjes
  • panko
  • maïzena
Recept

1. Kook de aardappeltjes in de schil gaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat uitdampen. Pel de aardappeltjes en snij in plakjes.
2. Snij de sla in reepjes en steek met behulp van een pomme parisiennelepel (= een kleine lepel waarmee je bolletjes uit eten kan halen) bolletjes uit de appel.
3. Meng 1 eetlepel kerriepoeder met maïzena en kruid met zeezout.
4. Snij de kipfilet in reepjes en wentel ze door het kerriemengsel. Haal vervolgens door het losgeklopte ei en rol door de panko. Zorg er voor dat ze goed bedekt zijn met de pankokruimels.
5. Bak de kippenreepjes goudbruin en gaar in frituurolie op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
6. Verdeel de sla, appeltjes en aardappelplakjes over de borden en schik de kipreepjes ernaast.
7. Serveer onmiddellijk met de honing-mosterdvinaigrette.

< naar recepten