Aardbeiwater met rood fruit en vanille-ijs

Aardbeiwater met rood fruit en vanille-ijs

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de aardbeien en verwijder de steeltjes. Snij de aardbeien in 2 of 4 al naargelang de grootte.

  2. Doe de aardbeien in een kom. Strooi de suiker erover. Dek de kom goed af met plasticfolie.

  3. Zet de kom au bain-marie in een kookpot met water. Zet de kookpot op het vuur en laat het water warm worden. Zet het vuur op een lage stand en laat gedurende 1 uur warmen.

  4. Verwijder de plasticfolie en laat de aardbeien met gesmolten suiker uitlekken in een puntzeef met neteldoek. Zet in de koelkast en laat afkoelen.

  5. Verdeel het rood fruit over de verschillende kommetjes.

  6. Giet het aardbeiwater erover.

  7. Werk af met een bolletje vanille roomijs.