Chocoladekuipjes met vanille-roomijs en vers fruit

6Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 600 g bittere chocolade
  • Spar vanille-roomijs
  • vers fruit: aardbeien, frambozen, mango, kiwi …
Recept

1. Blaas de ballonnen op en doe er een knoop in.
2. Smelt de chocolade au bain-marie in een bolvormige kom. Dompel de opgeblazen ballonnen erin en leg ze op een stuk bakpapier.
3. Zet ze in de koelkast of diepvries en laat de chocolade hard worden.
4. Prik, als de chocolade hard is, de ballonnen bovenaan (= onder de knoop) voorzichtig met een naald. Haal de leeggelopen ballon voorzichtig los van het chocoladekuipje.
5. Spoel de aardbeien, schil de mango en de kiwi. Snij het fruit in stukjes. Verdeel het fruit over de kuipjes.
6. Schep bollen vanille-roomijs en leg ze in de chocoladekuipjes.
7. Werk af met wat kleurrijke versiering en dien onmiddellijk op.

< naar recepten