Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Week de gelatineblaadjes in koud water.
-
Doe de plattekaas in een mengkom.
-
Snij de vanillestok overlangs in 2 en schraap de zaadjes eruit. Voeg toe aan de plattekaas. Roer de bloemsuiker en de citroenzeste door de kaas.
-
Verwarm een klein deeltje van de room en los daarin de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat de room zeker niet koken. Haal onmiddellijk van het vuur als de gelatine opgelost is.
-
Klop de rest van de room op tot hij dik vloeibaar is.
-
Giet de opgeklopte room en de room met de gesmolten gelatine bij het plattekaasmengsel en meng.
-
Giet in de gewenste glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven.
-
Fruitsalade: spoel de appel en peer. Snij in fijne plakjes. Pel de banaan, snij ook in schijfjes. Snij de druifjes in 2 en verwijder de pitjes. Snij de appelsien in partjes.
-
Haal de mousse net voor het opdienen uit de koelkast en versier met de verschillende fruitsoorten. Dien onmiddellijk op.
-
Tip: je kan de mousse ook in een grote kom laten opstijven en er daarna quenelles van draaien. Serveer met een gewone, rode of exotische fruitsalade.