Argentijnse empanada

Argentijnse empanada

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en hak fijn. Smelt de boter in een pan en bak de uien hierin. Zorg ervoor dat ze niet te bruin worden.

  2. Haal van het vuur en roer er het paprikapoeder, de cayennepeper en het fijngehakte chilipepertje onder. Kruid verder met zout.

  3. Doe het rundergehakt in een grote zeef en giet er kokend water over zodat het deels gaart. Laat het vlees afkoelen en leg het vlees in een kom. Kruid met zout, komijn en de azijn. Meng goed en voeg de gebakken uien toe.

  4. Haal uit de kom, spreid het uit op een plat oppervlak en laat afkoelen en wat harden.

  5. Kook 2 eieren hard en pel ze. Hak de eieren in stukjes.

  6. Snij het bladerdeeg in rondjes. Leg een volle lepel van het vleesmengsel op elk rondje. Voeg wat rozijnen, gehakte groene olijven en stukjes hardgekookt ei toe. Zorg ervoor dat de vulling niet op de randen komt (de vettigheid zou ervoor zorgen dat het deeg niet plakt).

  7. Maak de randen van de bladerdeegrondjes iets vochtig en vouw de pakketjes dubbel in de vorm van een halve maan. Druk de randen goed aan met je vingers. Zo bekom je een gekartelde rand die goed dicht zit en krijg je sappige empanadas.

  8. Warm de oven voor op 180°C. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik elke empanada in, net achter de rand zodat er wat stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.

  9. Smeer de empanadas in met wat losgeklopt ei en bak ze gedurende 20 tot 30 minuten.

  10. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk.