Asperges op z’n Vlaams

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. fb021ec9d2ea9f2a51df67e8449fa3ec210687836573639764fca1ec1a39cea7.jpg

    Schil de asperges van het kopje naar beneden* en verwijder het houterige uiteinde.

  2. Leg de asperges tijdens het schillen plat op een omgekeerd potje en hou ze vast aan het kopje, zo is er veel minder kans dat ze breken.

  3. a86f9ceb66be4ba41180bcddfa7c03d487130a710db28e2763ae62660b8bee3b.jpg

    Kook de asperges in water met een klontje boter en zout. Je hebt 2 opties: zet de asperges op in koud water, laat opkoken, zet direct af en laat even rusten in het water. Optie 2: kook het water, leg de asperges erin, laat 4 à 5 min koken en haal ze direct uit het kokende water.

  4. Bewaar 1 dl van het aspergekookvocht.

  5. De asperges moeten zacht aanvoelen, maar nog steeds een beetje krokant zijn.

  6. Kook de eieren hard in water met een scheut azijn.

  7. 7c7f729a3f37d7fd50dfd4c8260b337d35b1c54996e80a8fd4bfc72cdff1f711.jpg

    Pel de eieren en hak fijn.

  8. Was, pluk en hak de peterselie fijn.

  9. f869c523fb6efc4a3b0a2abc261665505e4becb30b57c48d8cac25ca025e0667.jpg

    Saus: neem 1 dl aspergekookvocht en zet op het vuur.

  10. Voeg de boter beetje per beetje al roerend toe en laat kort opkoken.

  11. 0d03a84e9081db171c161abb1fa9293692e8dd09bae790c133a43ef2fbcaf8f2.jpg

    Voeg de gehakte eitjes en peterselie toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.

  12. Voorzie 5 asperges per persoon en schik ze met de koppen naar links op een bord.

  13. Verdeel het ei-peterseliemengsel over de asperges en serveer.*Met de schillen kan je een overheerlijke aspergesoep maken.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit