Aspergesoepje met roerei, Italiaanse ham en rucola

2d2d020f193ed946b65deab8852332747ce043418c73dbd3fc7be21087b648d3.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil 8 asperges, verwijder de houterige uiteinden. Snij de kopjes eraf en hou apart. Snij de rest van de 8 asperges in stukken.

  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg de aspergestukken eraan toe. Roer, als ze gaar zijn, 1 dl room eronder en mix. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat de soep afkoelen.

  3. Schil de andere (16) asperges. Kook ze beetgaar in gezouten kokend water. Snij de kopjes tot op 4 cm af. Snij elk aspergekopje in 2 helften. Snij de rest van de asperges in kleine, gelijke stukjes.

  4. Breek de eieren en meng goed. Kruid met peper en een beetje zout. Laat een klontje boter smelten en bak de eieren al roerend tot ze gaar zijn. Voeg op het einde een scheutje room toe.

  5. Spoel de rucola, zwier droog en snij een deel van de rucola fijn. Meng dit deel onder de roereieren.

  6. Meng ook de aspergestukjes onder de eieren.

  7. Zet de ring in een diep bord. Zet de aspergekopjes rechtop rondom de binnenkant van de ring. Vul de ring vervolgens met het eimengsel (roerei + aspergestukjes + rucola) en druk goed aan. Haal de ring voorzichtig weg.

  8. Zet de ring in een diep bord en haal de ring voorzichtig weg.

  9. Giet de afgekoelde soep voorzichtig rond het torentje. Versier met de kopjes van de asperges.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit