Atjar: Indonesische gepekelde salade
 
                    
                    
                Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Verwarm de oven voor op 140°C. 
- 
                    
                    Snij de komkommer in de lengte middendoor en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij het vruchtvlees in repen van 5 cm lang en 5 mm dik. 
- 
                    
                    Schil de wortels en snij ze zoals de komkommer. 
- 
                    
                    Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij de paprika in repen. 
- 
                    
                    Maak de boontjes schoon. 
- 
                    
                    Snij de ananas in blokjes van 1,5 cm. 
- 
                    
                    Breng een pot licht gezouten water aan de kook en voeg 15 cl rijstazijn toe. 
- 
                    
                    Blancheer de groenten in porties; komkommer 30 sec, bloemkool en paprika 1 min, bonen en wortels 2 min. 
- 
                    
                    Laat uitlekken. Stort op een bakplaat samen met de ananas en laat 15 min drogen in de oven. 
- 
                    
                    Saus: pel de ui en teentjes look. Snipper de ui fijn en pers de teentjes look. Schil en rasp de gember. 
- 
                    
                    Maal de macadamianoten fijn. Maal de pinda’s apart. 
- 
                    
                    Roerbak de ui, look en gember in een wok met olie op middelhoog vuur. Voeg na 1 min de macadamianoten en kurkuma toe. Bak 30 sec mee en roer alles goed om. Voeg de pinda’s en de rest van de azijn en evenveel water toe. 
- 
                    
                    Breng aan de kook en voeg de groenten toe. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn (voeg gelijke hoeveelheden azijn en water toe als het te droog is). 
- 
                    
                    Breng op smaak met suiker en zout. 
- 
                    
                    Roer goed door en laat afkoelen. Plaats minstens 1 u in de koelkast maar liefst een hele nacht. 
- 
                    
                    Garneer met fijngesneden chilipepers, sesamzaadjes en korianderblaadjes. Atjar is 3 à 4 dagen houdbaar in de koelkast. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                