Banoffee pie

Banoffee pie

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zet het blik gecondenseerde melk in de snelkookpan en overgiet met water. Het blik moet ± 3 cm onder water blijven.

  2. Sluit de pan en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager; de pan mag niet fluiten maar moet wel blijven koken. (*)

  3. Haal het blik na 40 min eruit en laat iets afkoelen onder koud stromend water. Je hebt nu karamel (= dulce de leche).

  4. Smelt de boter.

  5. Verkruimel de koekjes in de blender en meng ze met de gesmolten boter.

  6. Bekleed de springvorm met bakpapier en druk het koekjesdeeg aan op de bodem en de rand van de vorm.

  7. Laat 20 min opstijven in de koelkast.

  8. Open het blik en bestrijk de koekjeslaag met karamel. Als de karamel moeilijk smeerbaar is, roer er dan wat room door. Plaats 20 min in de koelkast.

  9. Snij de bananen in plakjes en schik ze op de karamel.

  10. Klop de room stijf met wat suiker en bestrijk de taart ermee.

  11. Werk af met geraspte chocolade.(*) Heb je geen snelkookpan? Maak de dulce de leche dan in een gewone hoge kookpan en laat het blik gecondenseerde melk 3 u pruttelen.